Det erbjuds grund- och fortsatt utbildning av många slag för uppfödare och personer som verkar inom olika hundsporter, samt fördjupande utbildning för funktionärer i kenneldistrikt.

Kursutbudet byggs som bäst även i Kennelklubbens digitala lärmiljö Digitassu.

Utbildningar

Årligen arrangeras utbildningshelgen Agria KoiraExpo, som är öppen för alla medlemmar. Programmet utgörs av en omfattande översikt på hundvärlden. I programmet har hänsyn tagits till såväl funktionärer i kenneldistrikt och hundsportföreningar som vanliga hundintressenter.

Kurser

Kenneldistrikt arrangerar varje år flera kurser för olika målgrupper. Ansvariga för kursernas genomförande är distriktsutbildare, som är erfarna hundmänniskor. Du hittar distriktsutbildarnas kontaktuppgifter här.

I kenneldistrikt arrangeras bland annat följande kurser:

• Grund- och fortsättningskurs för uppfödare
  • Grundkurs för provfunktionärer
  • Grundkurs för överdomare
  • Grundkurs för id-märkare
  • Kursen Hunduppfödning idag

Information om kommande kurser hittar du i Kennelklubbens eventkalender och i tidskriften Koiramme – Våra hundar. Kontakta ditt distrikt för att få information om övriga kurser som arrangeras i distriktet.

I listan nedan hittar du utbildningar för funktionärer och medlemmar som arrangeras av Kennelklubbens kansli.

Bekanta dig även med kurser i kompis- och läshundsverksamheten samt evenemang inom ungdomsverksamheten under länkarna nedan:

Utbildningar för funktionärer och medlemmar

23.10.2021 | klo 10:00
Alueellisten toimijoiden koulutuspäivä
Etäkoulutus

Kennelliitto järjestää lauantaina 23.10.2021 kello 10-13 Alueellisten toimijoiden koulutuspäivän etätapahtumana. Koulutuspäivän teemana on Kennelliiton vuosien 2022-2026 strategian soveltaminen käytännössä toimintaan. Koulutuksen vetää tulevaisuustoimikunnan puheenjohtaja Risto Ylitalo.

Koulutukseen kutsutaan mukaan Kennelliiton aluekouluttajat, kennelneuvojat, nuorisokoordinaattorit, kaverikoiravastaavat ja lukukoirayhteyshenkilöt, näyttelyohjaajat ja dopingvalvojat.

Lähetämme rekisteröintilinkin sekä ohjeet osallistumiseen kutsuttaville viimeistään to 21.10. klo 14:00 mennessä osoitteesta koulutus@kennelliitto.fi.

Lisätietoja: koulutus@kennelliitto.fi

6.-7.11.2021
Jalostusneuvojien peruskoulutus
Virtuaalikoulutus

Kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta järjestää marraskuun alussa jalostusneuvojien peruskoulutuksen. Koulutus on kaksipäivänen ja se toteutetaan virtuaalikoulutuksena. Mukaan on tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

KOULUTUKSEN OHJELMA

Lauantai 6.11.
9.00 Tapahtuman avaus, Kirsi Sainio
9.15 Kennelliiton ja FCI:n rooli jalostuksen ohjauksessa, Kirsi Sainio
10.00 PEVISA, rotukoira brändi, Kirsi Sainio
10:45 Uusi koirarekisteriohje, (luennoitsija vahvistuu myöhemmin)
11.45 Tauko (45 min)
12.30 Rodun jalostuspohjan ylläpito, Katariina Mäki (luento on tallenne)
14.30 Käyttäytymisen jalostustarkastuksen järjestäminen, (luennoitsija vahvistuu myöhemmin)
15:30 Kysymysten läpikäyntiä
16.00 Päivän päätös

Sunnuntai 7.11.
9.30 Tavoitteena terve ja hyvinvoiva koira, Nina Mahlanen
11.15 Tauko (45 min)
12.00 Kennelliiton jalostustarkastus, ulkomuodon jalostustarkastukset, Marja Talvitie
12:45 Kasvatustyöntavoitteena käyttäytyminen, osa hyvinvointia, Tuire Kaimio
14.00 JTO ja PEVISA-ohjelmat rodun jalostuksen ohjauksessa, Maaret Tapio
15.00 Jalostustoimikunta työskentelee ihmisten kesken, Maija Päivärinta
16.00 Kysymysten läpikäyntiä
16.30 Päivän päätös

KOULUTUKSEN HINTA

Rotujärjestöjen, rotuyhdistysten ja rotukerhojen edustajat:
30 € / päivälippu
60 € / viikonloppulippu

Yksityishenkilöt:
40 € / päivälippu
80 € / viikonloppulippu

Luennoista tehdään tallenne joka on ilmoittautuneiden nähtävissä 2 viikkoa julkaisuajankohdasta.

VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ ON TORSTAI 4.11.

Lisätietoja ilmoittautumiseen ja tekniikkaan liittyen; koulutus@kennelliitto.fi
Lisätietoja koulutuksen sisältöön liittyen; kaisa.metteri-gold@kennelliitto.fi

17.11.2021 | Klo 18:00
Koiran immuunivaste, allergia ja atopia
Webinaari

Kennelliitto järjestää marraskuussa myös kasvattajawebinaarinkoiran immuunivasteesta, allergiasta ja atopiasta. Luennoitsijana webinaarissa on Nina Mahlanen.

Luennolla käydään läpi koiran immuunivasteen toimintaa, sekä hieman autoimmuunisairauksia. Luento keskittyy etupäässä koiran ihon immuunivasteen virheelliseen
toimintaan, joka ilmenee atopiana ja allergioina.

Webinaarin kesto n. 2 h.

ILMOITTAUTUMINEN WEBINAARIIN AUKEAA LOKAKUUN LOPUSSA!

Lisätiedot: koulutus@kennelliitto.fi

5.-6.2.2022
Agria KoiraExpo 2022
Koulutusviikonloppu

Agria KoiraExpo tulee taas alkuvuodesta 2022. Tapahtuma pyritään järjestämään lähitapahtumana.

Lisätietoa 5.-6. helmikuuta järjestettävästä koulutusviikonlopusta tulee myöhemmin syksyllä.

Lisätietoja: koiraexpo@kennelliitto.fi