Moni yhdistys asioi viranomaispalveluissa esimerkiksi hakiessaan rahoitusta tai lupia sekä tehdessään veroilmoituksia. Lue uutisesta Digi- ja väestöviraston vinkit sujuvampaan digiasiointiin.

Asioi jatkossa helpommin

Syksyllä 2024 Digi- ja väestövirastossa käyttöönotetun uudistuksen myötä yhdistysten on nyt helpompaa valtuuttaa henkilö asioimaan puolestaan viranomaisten digipalveluissa. Tämä tapahtuu Suomi.fi-valtuutuksen avulla. Valtuutuksen tekoon tarkoitettuja ohjeita on selkeytetty, ja niissä kerrotaan, ketkä yhdistyksessä voivat valtuuttaa, ketkä asioida yhdistyksen puolesta ja millaisia valtuuksia yhdistys yleensä ottaen tarvitsee.

Lisätietoja yhdistyksille laaditussa ohjeessa: Yhdistystoimijoiden valtuuttaminen Suomi.fi-palvelussa
 

Uudistus koskee myös Kennelliiton jäsenyhdistyksiä

Rekisteröity yhdistys voi nyt omatoimisesti valtuuttaa viranomasiointiin, jos sen nimenkirjoitussäännön mukaan yhdistystä edustaa kaksi jäsentä yhdessä. Aiemmin tämä on koskenut vain yhdistyksiä, jonka nimenkirjoitussäännön mukaan puheenjohtaja on voinut yksin edustaa yhdistystä. 

Digiasiointia helpottava uudistus koskee kymmeniätuhansia yhdistyksiä. Nyt noin 90 prosenttia yhdistyksistä voi valtuuttaa omatoimisesti. Suomi.fi-valtuuksien hankkiminen ei tokikaan ole välttämätöntä, jos yhdistys ei asioi viranomaispalveluissa.

Lisätietoja Digi- ja väestöviraston tiedotteessa: Yhdistys - tiedäthän nämä viisi asiaa sujuvasta asioinnista viranomaisten digipalveluissa
 

Osallistu webinaariin

Digi- ja väestövirasto (DVV) järjestää aiheeseen liittyen kaikille rekisteröityneille yhdistyksille ”Yhdistysten sujuva ja turvallinen digiasiointi Suomi.fi-valtuuksilla” -webinaarin keskiviikkona 16.10. klo 9-10.

Nyt on hyvä hetki sujuvoittaa digiasiointia ja laittaa Suomi.fi-valtuudet kuntoon. Webinaarissa puhutaan hyvistä ja turvallisista käytännöistä valtuuttaa yhdistyksen jäseniä asioimaan yhdistyksen puolesta esimerkiksi verohallinnon palveluissa tai tekemään hakemuksia viranomaisten digipalveluissa.


Webinaarin ohjelma

  • Suomi.fi-valtuudet pähkinänkuoressa | Missä ja miten voin asioida?
  • Yhdistyksen valtuudet | Kuka yhdistyksessä voi valtuuttaa?
  • Hyvät ja tietoturvalliset käytännöt | Mitä yhdistyksen kannattaa ottaa huomioon valtuuttamisessa? 
     

Ilmoittaudu DVV:n webinaariin täällä.
 

Voit olla kiinnostunut myös näistä