Marraskuussa Kennelliiton henkilöjäsenet ja jäsenjärjestöt pääsevät käyttämään korkeinta äänivaltaa liitossa, kun 23.11. järjestetään Kennelliiton yleiskokous. Yleiskokouksessa muun muassa nimitetään Kennelliitolle uusi valtuusto seuraavalle kolmevuotiskaudelle.
Yleiskokous järjestetään kolmen vuoden välein. Kaikki Kennelliiton jäsenet ovat tervetulleita yleiskokoukseen.
Jäsenjärjestöjen on hyvä huomioida lähestyvä yleiskokous omissa vuosikokouksissaan jo keväällä.
Kennelliiton jäsenyhdistysten kokousedustajat nimetään yleensä jäsenyhdistysten vuosikokouksissa. Monet yhdistykset järjestävät kokouksensa keväällä, joten nyt on oikea aika herätä yleiskokousedustajien valintaan.
Yhdistysten on siis muistettava lisätä Kennelliiton yleiskokousedustajan valinta yhdistyksen oman vuosikokouksen asialistalle. Oma kokousedustaja on yhdistykselle tärkeä vaikutuskanava Kennelliiton tulevaan toimintaan.
Kennelliiton sääntöjen mukaisesti yleiskokouksessa valittavaan valtuustoon nimetään kustakin kennelpiireistä kaksi piirin esittämää edustajaa ja rotujärjestöistä sekä lajiliitoista yksi järjestön esittämä edustaja varajäsenineen.
Kennelpiirien, rotujärjestöjen ja lajiliittojen on siis muistettava lisätä paitsi yleiskokousedustajan, myös Kennelliiton valtuuston jäsenen ja hänen varajäsenensä valinta vuosikokouksensa asialistalle.
Valtuustopaikasta kiinnostuneiden kannattaa olla yhteydessä omaan kennelpiirinsä, rotujärjestöönsä tai lajiliittoonsa.
Valtuuston jäsenen tehtävä on tärkeä, sillä hän vaikuttaa oman yhdistyksensä näkökannalla Kennelliiton päätöksentekoon. Edustajalle itselleen paikka valtuustossa voi myös olla päänavaus reitille muihin Kennelliiton luottamustoimiin.
Yleiskokous pidetään Helsingissä marraskuussa. Kokousviikonloppu alkaa nykyisen valtuuston viimeisellä kokouksella lauantaina 22.11., jolloin valtuusto päättää Kennelliiton seuraavan vuoden toimintasuunnitelmasta ja budjetista.
Sunnuntaina 23.11. on yleiskokouksen ja uuden valtuuston vaalin vuoro. Sen perään uusi valtuusto pitää järjestäytymiskokouksensa.
Jäsenjärjestöille on lähiaikoina tulossa tarkempaa tietoa yleiskokousedustajien ja valtuustoehdokkaiden valinnan käytännöistä, muun muassa mallipohjat tarvittaville dokumenteille.