Useampi henkilö on ollut viime päivinä yhteydessä Kennelliittoon eri sähköpostien tietoturvajärjestelmien (mm. Elisa) ja tietoturvaohjelmistojen sekä sovellusten (mm. F-Secure) heille toimittamista hälytyksistä. Hyvin todennäköisesti kyse on elokuun alussa uutisoidusta, Kennelliittoon liittymättömästä tietovuodosta. 

Asiaa on selvitetty eri toimijoiden kanssa, ja käytettävissä olevien tietojen mukaan kyseessä on tietoturvajärjestelmien reagointi ulkopuolisen palvelutarjoajan tietokantaan kesällä tehtyyn tietomurtoon, joka yhdistyi virheellisesti Kennelliittoon. Kerroimme tästä tiedotteissa 6.8.2024 ja 7.8.2024. Jos tämän tietomurron kohteeksi joutuneen henkilön sähköpostiosoite on ollut hakkeroidussa tietokannassa, hän voi saada sähköpostin palveluntarjoajalta hälytyksen tietovuodosta. 

Sähköpostien tietoturvajärjestelmien hälytyksiin liittyvää selvitystä jatketaan vielä Kennelliitossa, jotta asiaan saadaan täysi varmuus.  

Kyberturvallisuuskeskuksen verkkosivuilta löytyy tietoa ja ohjeistusta tietovuodon uhreille 

On erittäin ikävää, että koiraharrastajia on joutunut tietovuodon uhreiksi. Valitettavasti eri toimijoihin ja organisaatioihin Suomessa kohdistuu tällä hetkellä erittäin paljon tietojärjestelmiin liittyvää häirintää ja hakkerointiyrityksiä.  

Kyberturvallisuuskeskuksen verkkosivuilta löytyy tietoa tietomurroista ja siitä, miten toimia, jos on joutunut tietovuodon uhriksi: 

Tietosuoja arvotetaan Kennelliitossa korkealle 

Pidämme Kennelliitossa tietoturvaa erittäin tärkeänä asiana, ja otamme sen huomioon mahdollisimman hyvin järjestelmiemme kehittämisessä ja ylläpidossa. Hyödynnämme järjestelmien tietoturvassa ammattimaista osaamista. 

Tietosuojaan liittyvissä asioissa Kennelliitossa voi olla yhteydessä osoitteeseen tietosuoja@kennelliitto.fi.